Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.12.2010 00:22 - Какво мислите за предложението децата от 5 години да се обучават?
Автор: assix Категория: Политика   
Прочетен: 2721 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 26.04.2014 21:05


Здравейте.
Наскоро стана ясно, че дечицата след пет годинки трябва да се дават на "нещо" като училище. Там с тях най-вероятно ще се занимават лелки, нещо като занималня. Но правилно ли е това? "Правилно" не е точната дума, по-точната е редно ли е?
Не знам дали родителите си задават този въпрос, ако изобщо имат време? Имам предвид как учат децата под 5? Някой запитвал ли се е това? Отговорът не е чак толкоз труден - чрез игра! Когато играе детето научава много повече отколкото, когато го карат да зубри на никого необходими неща! Единственият проблем при децата е да задържиш вниманието им! Можеш да го задържиш за максимум 15 - 20 минути. Според мен идеята е тъкмо обратната, ако е възможно да се отвратят децата въобще от учене. Близко до ума е, какво би предизвикало пращането на дете на 5 на занималня.
Министърът на образованието Сергей Игнатов, бившият ректор на НБУ, дали не цели именно това? Децата да се отвращават от ученето и въобще от учебния процес? Негова ли е идеята, или на някого много над него?     
В последно време се забелязва как младежта се държи. Цари пълно опростачване, дебилизиране, наред с чалга културата, но за съжаление не само с нея! Телевизията, и въобще медиите наблягат основно на "външното". Кой къде си е сложил обеца, татуировка, коя част от тялото си е пробил. Медийни звезди  станаха хора като Азис, чалга изпълнителките и какви ли още не безподобно неграмотни хора! Запитвали ли сте се защо има толкова много забавни програми и "шоа" както казва Слави Трифонов. Разбира се правилната дума е "шоута". Темата е много много по-разностранна на повечето хора би се сторило странно, че училището изгражда определен тип поведение! А изгражда ли определен тип поведение? Ами чалгата!? Какъв тип поведение изгражда тя?
Не е случайно, че преди доста време Хитлер е казал: "Който владее младежта владее бъдещето!"
 


Тагове:   Какво,   мислите,   обучават,


Гласувай:
2



1. анонимен - Преди да се отговори на този въпрос, ...
13.12.2010 01:06
Преди да се отговори на този въпрос, трябва да се дефинира какво е образование. Да, децата преди 5 години могат да се обучават, могат да се учат как да бъдат независими, може да се работи над изграждането на самочувствие, могат да се учат на ред, може да се стимулира концентрация, може да се работи над развитие на сетивата им, интелигентността. За да се развива нормално едно дете е нужно да бъде поставено в подходяща среда ,стимулираща естествен интерес на детето към заобикалящия го свят. В много страни образованието почва отрано. Друг е въпросът дали предучилищната педагогика в България е готова да подготви учители, които да са готови да посрещнат това предизвикателство. Много погрешна представа има за детските учителки. Тяхната работа е по-отговорна от тази на преподавател в университета и оставя изключително трайни следи върху развитието на детето.
цитирай
2. assix - Благодаря за мнението ви. Ценя го.
13.12.2010 11:50
Благодаря за мнението ви. Ценя го.
цитирай
3. demonwind - Сина ми ходи в Белгия на т.нар. "училище"
06.02.2012 11:58
още от три годишна възраст. Чувства се много добре, отначало разбира се трудно свикна, но не толкова защото му липсваха мама и тати, а защото му липсваше Плейстейшъна и компютъра, пред които киснеше с часове ;) Въпросът е, че това училище не е задължително (за съжаление тук започват училище от 6 годишни и няма как да се спечели още една година) докато не тръгне в първи клас и това е най-хубавото. В България се канят да направят поредната глупост - задължителни детски градини и училища още от най-ранна възраст. И като няма места в детските градини по квартали и например трябва да си водиш детето на градина от Обеля в Дружба, защото никъде няма места, до какво ще додеве това? До небивала корупция, подобно на онази, която показаха по Господари на ефира и в която сценка дъртата пача леля Рени крънкаше семейство за 500 кинта на месец, а после проверяващите казаха, че нямало нарушение! Как тези родители не пратиха видеото до Еврокомисията, та да спрат още някой милиард на овцете, дето ходят да гласуват за по 50 кинта за палачите си!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: assix
Категория: Политика
Прочетен: 44715
Постинги: 9
Коментари: 18
Гласове: 23
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930